Fint


When you are in tune with the unknown, the known is peaceful.


Söndag med regn

Igår va en toppenbra kväll, kanske slänger upp lite bilder på våran Halloweenuttyrsel.
Eftersom jag inte gck på spinning igår så släpade jag mig tll simningen trots regn och rusk, kan j inte direkt påtå att jag kände mig supertaggad men...
När jag väl klättra i vattnet så vart jag fylld med energi, till den milda grad att jag simmade 2 km istället för pladerade 1.5 km. Så himla sön känsla när man känner att det inte finns något stopp på möjligheterna för dagen.
Avrundade det hela med en stund i bastun, underbart.

Träffade söta tanten i omklädningsrummet igen, vi är alltid där på söndagar tillsammans. Hon är så himla trevlig!
Idag så sa hon att det var lovely to see me again, söttant!

Nu ska jag varva ner, käka lurre, plugga och sedan känna efter om jag verkligen vill gå ut i väll.
Det är en sak jag över på här i Oxford nämnligen, bara göra saker som jag verkligen vill göra.
Inte göra saker för att någon annan vill att jag ska dom. Kanske låter hur enkelt som hellst men det är det inte för mig.

Kyligt


Sitter i mitt rum och fryster, det känns som att det kommer bli en kall att  rum nummer fem på Botley Road. Tur att jag alltid har mina överlevnadskläder i en hög bredvid sängen haha. Man vet att elementet kan sluta fungera helt plötsligt. Snacka om att man vänjer sig snabbt dock. Har just gjort lite läxa, traskade runt med Maria och Martha på stan lite tidigare. Handlade lite attiraljer till halloweenutklädnad. Det blir nog en sväng till Madding Crowd både idag och i morgon. Men jag ska hem i tid för jag måste plugga i morgon också...


Change of plans


Idag är det lördag, egentligen spinningdag.
Men eftersom vi har finbesök från Spanien den här helgen så skippar jag minnsann det idag. Och största anledningen är att jag faktiskt knappt kan gå normalt sedan i torsdags och träningen med Tom.




Efter gårdagens supermysiga middag på Botley Road. Thank you Maria!

Älskade Madding Crowd


Efter att ha myst hela gängethär hemma så drog vi iväg en stund till favvopuben. Puben där dom känner igen en och alltid frågar hur det är. Och ibland skakar hand om om har tid när man går. Världens bästa pub. ite väl mycket folk idag kanske. Men jag förstår ju varför det är poppis!

Nu, sova!

Nu är det ju lördag, så då kan man ju nästan säga att det bara är 4 dagar kvar tills jag får besök, om man räknar som jag gör ;)

Positivt



Idag hade ja träff med min PT igen(hur coolers låter inte det?).
Vågen fortsätter ticka på i rätt riktning vilket betyder att jag gör någonting helt rätt iallafall!

Idag var det fruktansvärt jobbigt måste jag säga. Eftersom jag inte vet om jag kommer kunna förlänga mitt medlemskap så hade han anpassat träningen så jag ska kunna göra den utomhus med diverse hjälpmedel/vikter.
Det var verkligen skitbra men jag ville verkligen ge up på slutet.

Sista grejjen jag skull göra var att välta en boxsäck över golvet oc sedan springa med den tillbaka. Mina ben var liksom redan döda från dom andra övningarna. Inför sista omgången så frågade han hur jag kände. Jag var ärlig och sa att jag ville gråta haha. Men det tyckte han inte at jag skulle göra för han påstod att han själv skulle börja gråta då höhö. Sista gången kämpade jag med ren vilja, musklerna var helt slut och jag höll allvarligt på att börja böla. Seriöst.

Men såklart hade han rätt, det var en rym känsla efteråt när jag hade klarat det!

Nu har jag en gång kvar att träna med honom, bittersweet skulle jag vilja säga om det :)

Tack Maria


Idag kom jag hem från gymmet helt och fullkomligt slut. Var trött så jag kunde gråta eftersom jag inte kunde sova alls efter en kass onsdagskväll. Ser att jag har fått ett brev, kände liksom inte igen handstilen.
Inuti fanns det ett så himla fint brev från en vän jag inte sett på hur länge som hellst. En sån där person som finns där i bakhuvudet som alltid ger en massa positiv energi. Du gjorde min dag, TACK.

Jag har sån himla tur som får ha så fina människor omkring mig :)

Nu jäklar


Gick iväg till affären för att köpa lite vatten. Oekonomiskt och miljöovänligt ja men om ni smakat klor-vattnet i min vattenkran skulle ni uppmuntra mig att köpa vatten. Jag lovar. Iallafall, jag passade på att köpa huvudvärkstabletter eftersom det kan vara bra att ha. I självbetalningsautomaten så står det att köpet behöver verifieras av personal på grund av tabletterna. Så hon kommer fram till mig.

- Hej ditt köp behöver verifieras, det är 16 årsgräns på dom där tabletterna, hur gammal är du?
- ????? Jag är 26!
- Okej, då fixar vi det.

Okej att maskinen behöver säga ifrån, men alltså, jag ser inte ut som 16 iallafall!

16? haha


...


Efter en halvkass vecka och en dag med tungt huvud så tog det inte många sekunder för tårarna att börja rinna efter det här klippet. Har ni inte sett Deadliest catch så kanske ni inte fattar grejjen.
Men jag började ju böla direkt såklart. Underbara serie, sorgliga människoöden.

Kristin förstår.

Phil.


Faschinerande


Alltså, namnet mina vänner, namnet.

Klick

”UrNebulosan och de blommande stenarna”

Jag är förstummad, hur kommer man på detta namn?


Kreativt? Galenskap? blahablaha? Vad vet ja!

Dagens ord



Victory.Solsken.Förvirrat.Bekräftelse.Marknad.Trött.Mutter(ej skruvtillbehör).Saknad.Missförstånd.

God morgon


I morse när jag vaknade så insåg jag vilken skillnad det är på morgonen nu mot när jag kom hit. Första veckorna vaknade jag av att solen sken in genom mitt fönster på morgonen. Ett oerhört behagligt sätt att vakna på. Nu är det mörkt när jag vaknar, men inte så mycket sämre för det. Jag tycker det är en mysig känsla att gå upp när det är mörkt ute, det känns att det börjar närma sig december. Mysigaste morgonmånaden av alla!

På söndag är det dax att flytta tillbaka klockan en timme, blir spännande att se hur det ser ut på morgonen då.

Sov rätt kasst i natt så känner mig rätt seg.

Men dagen började med en vinst då jag lyckades smita före herr "jag duschar tjugo minuter på morgonen och byter även kläder inne i duschen och efter det så vill jag gärna putsa ren duschen med en tops" in i duschen.

Victory.

Små små steg


Jag hatar att springa, det är verkligen det värsta jag vet. Jag skulle vilja säga att det nästan gör mig arg att springa. Men nu är det ju så att det är ohyggligt bra för hälsan att springa. Så jag har gett mig den på att försöka, om inte lära mig gilla det, åtminstonde stå ut med det.

I början på förra veckan sprang jag två minuter på gåbandet sedan ledsnade jag.
I torsdags sprang jag sex minuter innan jag ledsnade.
Idag sprang jag sju minuter.

Eftersom jag inte vill ställa mig och skrika på gåbandet för att jag blir så frustrerad över tristessen så ska jag bara öka med 30 sekunder nästa gång hehehe. Den dagen jag älskar att springa kommer vara en minnesvärd dag i min historia kan jag säga. 

Det
Är

Fruktansvärt
Tråkigt
!

Men jag hoppas att jag en dag kommer kunna säga att "nemen hörrnini, undra om jag inte ska ge mig ut och springa en stund?" 

Eller som katten Gustav och min kloka far säger: "Har du någonsin sett en joggare le?"

Dagens parra



Vissa dagar så vägrar liksom paraplyet att fylla sitt syfte, idag var en sådan dag må jag säga.
Visst känner man sig rätt dum när man går med en vattenuppamlare istället för ett parra?
Det gör jag allafall :)

Kom hem från träningen för en stund sedan, imman var ett faktum igen. Suck, känner mig inte alls nå nördig inte haha. Har duschat, startat en tvätt maskin och nu ska det drickas te samtidigt som jag gör läxa.


Det är ungefär så här långt min konstnärliga ådra sträcker sig inom vissa områden

Måndag i Oxford


Rörig måndag, dom har bestämt sig för att slå ihop våran klass med en annn klass för att dom tycker att vi är för få elever. Det leder alltså till att en grupp som koncentrerar sig på att lära sig tekniker att klara examensprovet skall läsa engelska tillsammans med elever som läser allmän engelska och inte alls är intresserade av vårat examensprovprat. Känns skittråkigt verkligen, vi har haft en så himla bra klass därdet har varit jätteekelt att lära sig och fokusera, nu blir klassen dubbelt så stor och vi har olika inriktningar i gruppen.
SKITSMART.
Men men jag ska försöka göra det bästa av det helt enkelt, man får väl vara glad att vi hade ungefär 6toppenveckor innan.

Idag köpte jag mig ett pannband(jag vill gära säga min huvudbonad hihi) och två par fingervantar på Primark till det nätta priset av ca 30 kronor. Som student måste man älska Primark, så är det bara! :)

Idag är en seg dag, längtar mest efter kaffefudge men borde plugga haha. Men ingen kaffefudge för mig, här ska det fokuseras minsann! Konstigt det där, för jag har inte varit sockersugen alls på flera veckor fram tills idag. Men jag tror det kan ha att göra med att jag åt en för ynklig lunch tidigare, dumt.

Förlåt men HAHA




Jättehemskt men jag kan inte hjälpa det! haha

Kväller i Oxford


Och jag spenderar den med Ray Lamontagne.

Kloka ord på dagens tepåse


Feel good
be good
do good.

Annorlunda


Så himla konstigt.
Här i Oxford såsover jag 9/10 som en stock. Jag lägger huvudet på kudden och vaknar vad jag tror är sekunden efter av att jag har sovit hela natten. Jag vaknar inte alls på samma sätt som hemma av olika ljud eller liknande. Idag sov jag till halv 11! Alltså, de händer verkligen inte hemma. Jag vaknar alltid tidigt på morgonen, och det är en omöjlighet att somna om sen. Jag tror det är att det är ett bra tecken att jag sover så bra dock. Men ovant är det absolout :)

Nu ska jag packa väskan och min fula simmössa och dra mig iväg till gymmet. Idag blir det simmning 1.5 kilometer. Det tar mig ungefär 45 minuter, rätt lagom söndagssysselsättning.

Sen hem och laga lite kyckling och plugga :)

Solen skiner och det är runt 6 grader varmt i Oxford idag, hur är det hemma? :)

Mumma


Sitt och dricker lite citron och ingefärste. Alltså det är så sjukt gott! Varförhar jag inte öpt det tidigare hemma i Sverige för? Köpte ett annat te igår och det är så gott så jag vet liksom inte hur jag ska bete mig haha. Jag skulle kunna dricka det hela hela tiden. Men ska försöka begränsa mig till två koppar om dagen, annars kommer jag ju bli ruinerad. Det lustigaste av allt är att jag tror faktiskt att det är ett svenskt te då det är kravmärkt! Lustigt :)

Har just tryckt i mig lite mat, sitter och jäser lite innan jag ska hoppa in i duschen :)

Ja har verkligen julkänslor nu förresten. Längtar efter julmust, mina julskivor och pepparkakor.
Undra vad PT-Tom anser om julmust och pepparkakor? Fast det säger väl kanske inte så mycket eftersom han inte vet vad knäckebröd är :) hihi

Spinning avklarat


Jag överlevde idag också, även om jag varje gång mitt i passet är övertygad om att jag kommer stupa så överlever jag på något konstigt sätt alltid. Idag slet jag till den mildra grad att jag fick imma på glasögonen. IMMA! haha helt otroligt. Jag tar det som ett tecken på att jag gjorde mitt bästa helt enkelt :)
Nu ska det ätas mat, sista delen av maten jag lagade i början på veckan, måste alltså laga mat igen. Tänk det känns som jag inte gör annat. Eller, nee ;) hihi.

Längtar så himla mycket efter min familj, mindre än två veckor kvar!
Om man räknar på Evve-vis så är det praktiskt taget en och en halv!

Slött


Ligger under täcket i sängen och har det bra. Var upp och käkade lite frulle för en stund sedan, drack världens godaste te också. Mummms! Ska ligga här och slöa tills det är dax att släpa sig iväg til gymmet för spinning. Ser inte riktigt fram emot det just nu men jag vet ju att det kommer vara värt det om sisådär 3-4 timmar iallafall. Det är så skönt att bara vara, utan att känna press att man har e massa borden. Jag har en massa borden just nu, men dom stressar mig inte det minsta, det är skillnaden. Skönt är bara förnamnet.

Läser bloggar, kikar på aftonbladet, googlar, funderar och gör annat nödvändigt istället :)

Fast idag önskade jag att jag var hemma så jag kunde följa med pappa och syster ut i skogen och jaga älg.
Men jag håller tummarna för att dom hittar Stor-Olle!

Sorglig


Kunde inte låta bli att titta på klippet med Kleerup från nyhetsmorgon. Alltså. Fy fan va sorgligt att se en människa så nergången på alla sätt och vis. Jag fattar inte att dom lät honom vara me i tv i det där skicket. Jag blir bara illa berörd av det hela. Tragiskt verkligen.


Finurligt


Idag när jag var på väg hem från skolan så såg jag en otroligt kutryggig gammal man. Hans rygg var som en ostkrok verkligen. Men han var finurlig minsann. Han hade någon typ av vinklad spegel fäst fram på sina glasögon, så att han skulle kunna se framåt fast han var så kutryggig. En elogé till den personen som kom på den ideén.

:)

Förvirrande



Inte nog med att bilarna kör på fel sida av vägen, lättmjölken har röd förpackning här.
Udden av förvirring!

Gym Gym Gym


Idag var jag och slet på gymmet, för slet det gjorde jag verkligen måste jag då säga.

Dagens gym-tankar:

- Såg en kille som tränade med raggsocker i sina träningsskor. Har jag missat senaste innegrejjen?
Måste ju bli ohyggligt svettigt och äckligt, inte konstigt att han stank.

- Det är inte speciellt attraktivt när en kille mellan varje set speglar sig så spegeln blir generad. Fixar till varenda litet hårstrå så att det ligger på rätt ställe. På gymmet ska man svettas och håret blir ruffsigt, så enkelt är det!

- Jag börjar faktiskt bli starkare i benen, det är fortfarande pest och pina, men inte så att jag känner mig avskräckt längre.

Undra sa flundra


När det inte längre finns några frågetecken så blev ju tillvaron helt plötsligt fylld av möjligheter. Då är ju bara frågan vilken väg jag vill välja och vilken stig jag vill leta mig in på. Tänk va mycket spännande som ligger framför mig minsann. Fylldes helt plötsligt av massor med pirr i magen av bara tanken på vad mycket valmöjligheter jag faktiskt har. Livet är fint.

Massa babbel utan egentlig rim och reson, typiskt mig :)

Sol!



Idag visar sig Oxford från den rätta sidan igen haha. Lite scizoväder, precis som jag förväntat mig dock :)
Idag är det väl runt 10 grader och solsken, iskalla vindar dock. Men vad gör väl det när man kan lämna sitt parra hemma? Idag var en helt oki dag i skolan, men ännu bättre är att jag sa träffa Signe ikväll, vi ska mötas i Jericho. En jättemysig del av Oxford med massor av Cafeér. Såg en jättemysig liten biograf där som jag funderar på att besöka, jag har aldrig varit på bio själv men har länge tänkt prova. Det känns som att det skulle va skönt någongång i bland, bara vara helt ensam och inte behöva fundera så mycket :)

Har klämt i mig lunch för en stund sedan, fetaostbiffar med ugnsgrönsaker. Och jag gjorde så mycket igår så jag vet iallafall vad jag kommer äta fram till lördag haha. Älskar det!

I dag var det marknad som vanligt, jag köpte körsbärstomater, ägg från frigående höns, vanliga tomater, zuccini, avokado. Alltihop för ungefär 65 kronor skulle jag tro. Det tycker jag absolut det är värt. Det är liksom mycket billigare än vad man får betala på de vanliga mataffärerna här, och antagligen billigare än hemma också :) Och allt smakar så himla bra!

Nu slappa en stund innan jag ska traska ner mot stan igen.

Fina Oxford

Wrong side


Idag så visade sig Oxford från sin värsta sida, värst hittils helt klart. Jag var så dyblöt när jag kom hem från skolan så man kunde se vart jag hade varit för det droppade vart jag än gick. Då hade jag ändå ett parra med mig.
Nu håller jag på att fixa mat, fetaostbiffar med ugnsgrönsaker. Luktar gott iallafall :)

Nu ska jag hänga med Oska på skype en stund.

Resultat



Måste ju dela med mig av mina resultat från personliga träningen. På två och en halv vecka har jag kämpat bort 3.3 kilo iallafall. Och det måste man ju vara sjukt nöjd med, det är då jag iallafall. Tror jag gjorde han lite paff minsann ;) Men har man slitit på gymmet och ätit jättebra mat så är det ju inte mer än rätt att det ger sjyssta resultat också! För slitit, det har jag verkligen.

Den här resan är verkligen underbar på så många sätt. Jag får tid att investera i mig själv och min egen hälsa. Inte bara fysisk utan psykiskt också, känner mig så himla mycket mer harmonisk än jag gjort tidigare hemma. Det är en så otroligt skön känsla, inget som ligger och gror och skaver i bakgrunden. Det är så himla skönt att få koncentrera sig på bara sig själv ett tag, det är lyx det må jag säga :)

Nu ska jag plugga, prov i skolan i morgon!

Läste en av mina skoluppgifter för Oskar i går, han hörde iallafall stor skillnad på min engelska nu mot tidigare.
Fantastiskt! :)


Konstigt


Idag trodd jag att jag såg en man i svart rock med keps utan huvud.
Tyvär var det inte så.
Men visst hade det varitspännande om så var fallet?

hihi

Finingsöndag

Oxford har visat sig från sin bästa sida idag med massor av sol. Var iväg och simmade tidigare, det blev en och en halv kilometer idag insann. Det tog mig ungefär 40 minuter, något mindre kanske om man ska vara petig.

Alltså, när man har en sån där simmössa på huvudet så kokar mitt huvud! Det blir liksom som en minibastu, livsfarligt ju. ;) Undra om mn kan åberopa hälsoskäl för att inte behöva använda den? Det tycker jag nog hihi.

Nu är halva läxan gjord och jag ska gå ner och göra mig en kopp te.

Sedan ska jag laga min egenkomponerade favorit(för tillfället)rätt halverade zuccini i ugn med röra av fetaost/lök/creme fraiche/soltorkade tomater. Muuuuuums!

Back to the books


Edward



Myskväll i soffan med Martha och en kopp te med raggsocker på. Sitta uppkrupen i soffan under en filt och titta på världens underbaraste Edward Scissorhands är inte helt fel kan jag lova. Nu ska jag snart sova, och ladda för en söndag fylld med plugg. Lite simmning på det så har vi en toppensöndag vill jag lova. Saknar Oskar gör jag också...



Nya människor i huset


I helgen kommer det flytta in tre nya personer i vårat lilla hus, då är vi fullt hus igen. Har en känsla av att saker och ting inte kommar fungera lika smidigt den här tiden framöver. Man ger ju inte ett jättegottintryck i mina ögon om man dyker upp på en fest och börjar fråga efter mat det första man gör och se helt frågande ut när vi inte hade gjort någon. Och efter det så börjar man rota runt i skåp/kyl efter mat. Allmänt krävande och otrevligt. Personen tänkte llvarigt börja äta min mat i kylen, och när jag påpekade att det var min så sa personen "ja men du skule väl flytta i morgon så det spelar väl ingen roll". Jag hade precis berättat för människan att jag skule bo här till december. Personen i fråga är inte precis en tonåring,runt 35-40 skulle jag gissa kanske.
FY FASEN VILKEN MÄNNISKA!

Hon gjorde mer puckogrejjer men jag tycker den här saken säger en hel del om dennes kraktär..

Jag ska försöka hålla mig borta från personen så denne inte knycker min energi mer än nödvändigt.

Idag är första lördagen på hur länge som hellst som jag inte har några planer. Det känns faktiskt skönt.
Var på spinning tidigare och det var grymt skönt, iallafall efteråt ;)

Den som ändå hade värme på rummet


Vad är väl en bal på slottet? Vem behöver värme på rummet?

I natt sov jg med dubbla byxor, tröjor och en mössa på mig. Sovandet gick ju relativt bra när jag väl hade somnat. HAHA. Värmen är inte direkt pålitlig i det här huset, men jag håller tummarna för att det ska fungera i natt. Man lär sig iallafall att vara tacksam för det lilla på det här viset, bli överlycklig av ett varmt element liksom!

Sitter och slappar och dricker lite te i väntan på att börja traska iväg till gymmet!

Hade en grymt rolig kväll i går iallafall, dansade så svetten lackade :)


Tecken på att man är gammal


Man får gå i snigelfart hem från kroken för att man har så ont i fötterna från skorna med nästan inga klackar alls. Man går hem innan krogen stänger för att inte sova bort hela lördagen, det är ju ett sånt slöseri med dyrbar tid. Och var inte musiken på krogen lite för hög också, jo det var den allt.


Hjälp

Förvånande


Herregud.
Jag trodde vi var vuxna människor. Jag blir så sjukt paff när folk gång på gång ifrågasätter varför jag nte vill dricka något alkoholrelaterat en kväll. Första frågan för kvällen" vad ska du dricka i kväll" och när svaret är att "jag tror faktiskt inte jag ska dricka någonting i kväll" och svaret på det är en min som är så frågande som om att jag sagt till henne att jag egentligen är en ekorre.
Jösses.

Jag fattar inte hur folk är funtade. Tänk om jag hade problem med alkohol och det var anledningen tll att jag inte ville dricka? Nu är ju anledningen väldigt simpel, jag prioriterar annat i mitt liv just nu. Men att behöva försvara sitt val hela tiden är oerhört tröttande. Det känns som frågor och beteende som inte ens borde(även fast det va så) hört hemma i 15 års åldern.

Ser ändå fram emo i kväll, ska precis blåsa håret och fixa mig i ordning.


Nästsista dagen med my spanish girl

På lördag åker Maria hem till Spanien, så himla tråkigt så jag vet inte vad jag ska säga om det hela. I morgon är det hejdåkalas och idag ska jag och Maria ut och käka någonstans och sedan till favvisstället en sväng. Myskväll helt enkelt. Läxan är gjord oh gick hyffsat måste jag säga. Eller ja, det tror jag nu iallafall, men det visar sig väl i morgon på lektionen :) Nu, toa(ni vet väl att det är ett verb?) och sedan iväg!

Träningen förresten


Så här ser träningsschemat ut för tillfället:

Måndag: Vila/promenad
Tisdag: Styrketräning
Onsdag: Vila/promenad
Torsdag: Vila/Promenad
Fredag: Styrketräning
Lördag: Spinning
Söndag: Simma 1.5 km

Det är så skönt att vi har en lagom väg att gå till skolan. Det tar ungefär 20 minuter enkel väg, och den går jag ju minst en gång fram och tillbaka. Så det är ju lite extra motion gratis också.

Va tror folket om detta? Min PT Tom tycker ju att det är ett fin fint upplägg iallafall.
Och det tycker faktiskt jag med :)

Hemlängtan



Det är konstigt det därmed hemlängtan. Vissa dagar går det hur bra som hellst, bara sköna tankar på hemma, ingen stress och ingen saknad. Men idag saknar jag hemma, Oskar, världens bästa familj och missarna.
Först förstog jag inte varför det kändes konstigt, men sedan trillade poletten ner, hemlängtan.

Men en sak gjorde ju dagen bättre.
Ett riktigt brev med frimärke från en av dom finaste jag har omkring mig, TACK!
Jag ska sätta mig på ett mysigt café och skriva ett brev till dig så fort jag får en stund över.

Har just ätit lite mat och snart ska vi gå ut på en prommis och kanske svänga in på en pub.
För mig blir det sparkling water, har inte druckit någon alkohol alls dom sista veckorna, bortsett från ett glas vin i fredags. Känns liksom som att kasta träningen i sjön om jag skulle dricka öl varje dag. Men det gör mig absolut ingenting. Nu är förkylningen nästan helt borta så träningen känns kanon!


Hemlängtan



Det är konstigt det därmed hemlängtan. Vissa dagar går det hur bra som hellst, bara sköna tankar på hemma, ingen stress och ingen saknad. Men idag saknar jag hemma, Oskar, världens bästa familj och missarna.
Först förstog jag inte varför det kändes konstigt, men sedan trillade poletten ner, hemlängtan.

Men en sak gjorde ju dagen bättre.
Ett riktigt brev med frimärke från en av dom finaste jag har omkring mig, TACK!
Jag ska sätta mig på ett mysigt café och skriva ett brev till dig så fort jag får en stund över.

Har just ätit lite mat och snart ska vi gå ut på en prommis och kanske svänga in på en pub.
För mig blir det sparkling water, har inte druckit någon alkohol alls dom sista veckorna, bortsett från ett glas vin i fredags. Känns liksom som att kasta träningen i sjön om jag skulle dricka öl varje dag. Men det gör mig absolut ingenting. Nu är förkylningen nästan helt borta så träningen känns kanon!


Tisdag

En fin dag i Oxford. Solen tittade fram då och då, lektionerna flöt på bra minsann. Traskade iväg med världens största ryggäck som vanligt till gymmt och slet en timme. Sedan hem och käka lurre och plugga en stund. Pratade med Oskar, åh vad jag saknar dig. Somnade en stund på sängen och vaknade och kastade mig in i duschen. Mumsade i mig matlåda(ugnsgrönsaker med fetaost) och ska nu slappa lite innan det blir lite mer plugg.

Det var väl min dag det, en skön och bra dag helt enkelt :)

Heavy metal karaoke

Idag bär det iväg på nya äventyr, utforska nya områden här i världen! Först pasta med gänget, sedan bär det av.

Vinkling?






Alltså..
Inte för jag vet speciellt mycket om den här mannen och hans gurka, men jag hoppas då verkligen att den första bilden är mer sanningsenlig. För på bild nummer två ser han så ledsen och oroad ut över sin oskurna gurka.

Jag hör verkligen orden framför mig.

Scenario 1.
Hahaha, Ingen spelare ska väl skära någon haha gurka haha (hohohohihihih låter det i hans huvud)

Scenaro 2.
Ingen...ska väl... SKÄRA...
någon...
Gurka!!...
.
(över min döda kropp sägs i hans huvud)

Det brast

Vilken dag.

Idag hade vi lektioner som vanligt, tyvärr med det värsta jag vet, grammatiska termer i engelska.

Past perfect continuous
Present simple
Present perfekt continuous
osv
osv
osv...


Jag är bra på grammatik i engelska, jag vet när jag ska använda vilka ord, det sitter i benmärgen sedan vi började lära oss engelska i skolan. Men när någon ber mig motiverara varför jag väljer det sätt jag gör, även om det är rätt, eller om dom ber mig att sätta rätt termeologi på det hela. Då tar det stopp. Jag kan inte dessa termer, och så vitt jag kan minnas så har vi aldrig fått lära oss det.

Så jag satt som vanligt och försökte förstå så gott det gick och när världens snällaste lärare Helen bad mig förklara en mening så brast det. Jag började storböla! Herregud.

Jag gråter i vanliga fall för allt, när jag skrattar, när jag är arg och alltid när jag är ledsen och i det är fallet när jag blir frustrerad. Jag blev så fruktansvärt besviken och frustrerad på mig själv för att jag inte fattade vad vi pratade om så det bara brast för mig. Och när jag väl började, då, då går det ju liksom inte att sluta.
Jag hatar att inte fatta saker, jag är van att förstå saker i princip direkt så jag är inte van med sånna här situationer. Som tur är har jag världens snällaste och förstående klass som direkt erbjöd sig att hjälpa mig med alla termer och försökte förklara att det inte är det viktigaste osv osv osv.

Pinsamt dock, det är väl därför jag skriver det här. För att erkänna för mig själv att jag inte måste vara perfekt hela tiden. Man måste inte fatta allting direkt, och om man börjar böla så är inte de hela världen.

Samlade mig tillslut och satt och försökte skratta åt eländet.

Det känns bättre nu iallafall, men när jag läser vad jag skriver så låter det ju helt sjukt.
Börja storböla över engelska grammatiska termer...
Men allvarligt just då så var det liksom panik inuti.

Jaja, fredagen fortsatte iallafall mycket bättre med pubhäng och stadsvandring med världens bästa Maria.

Nu ska jag slappa en stund innan det är dags att äta matlåda med pasta och zuccini.


Förresten

Han: Do you come here often?

Jag: "Yeah, we live in the street you know"

Han tittade lite konstigt och förvånat på mig medans jag försökte rätta mig själv:

"oh sorry i meen, on THIS street, Botley Road, uhm yeah"

Han: ... mhm..

Han tittade på mig Maria och Elin och såg riktigt förvånad ut över att jag outade oss som hemlösa.
Tänk så fel det kan bli med fel prepositioner haha.


Inget tålamod

Jag har inget tålamod med att vara förkyld, jag vill ju träna! I morgon ska jag till skolan iallafall är bara lite hostig och täppt i näsan nu. Har för mig att jag läst att det är okej att träna om förkylningen sitter över halsen?
Kan det stämma kanske? Vill ju inte förlänga förkylningen heller...

Vi håller tummarna!


Bättre men inte bra

Känner mig bättre med förkylningen, måste vara den magiska medicinen. Men känner mig inte riktigt hundra så som det känns nu så blir jag nog hemma i morgon också. Eftersom det här äventyret är en utmaning på många plan för mig, så är det också en utmaning att lyssna på min egen kropp och vila när den säger åt mig att göra det.
Det värsta är att på en dag i skolan så lär vi oss så himla mycket, idag fanns det inte energi till mycket plugg alls, men jag hoppas det känns bättre i morgon så jag åtminstonde kan plugga hemifrån.

Idag bjöd italienarna i huset på risotto, supersmassigt med champinioner och persilja.

Nu ska jag dricka dagens sista magiska medicinkopp och krypa ner under täcket.

Jag längtar efter alla fina vänner,
världens bästa familj,
världens bästa missar 
och om möjligt ännu mer mitt hjärta!

Sjuk

Dumma förkylning!

Mitt halsont som jade hade i går har eskalerat till en förkylning.
Jag som köpte nässpray som hette "stop the cold" och allt.

Jag har verkligen inte tid att vara förkyld men bestämde mig för att vara hemma iallafall och kurera mig själv.
Fick magisk medicin från min roomie från Ungern i morse, man ska hälla det i vatten och dricka det.
Lägga sig under täcket och svettas. Jag har ingen aning om vad det är jag dricker då texten på påsen inte är på engelska. Men jag håller tummarna för att det ska fungera iallafall haha :)
Desperat kallas det.

Så nu ligger jag här och svettas och hoppas på att bli helt frisk till i morgon, eller åtminstonde på torsdag.


Nu ska jag fortsätta sura i min säng och tycka synd om mig själv.
Sådeså.


Glöm det jag sa nyss...



Det allra bästa på länge är att mamma, pappa och syster Kristin kommer hit den 5 november!!!
Jag är så himla glad att dom ska komma och hälsa på mitt i mitt äventyr, jag håller tummarna redan nu för att Oxford visar sig från sin bästa sida med solsken och härligheter.

Jag ska visa alla sevärdheter, dom bästa pubarna, bästa(billigaste) mealdealens och besöka alla museum som jag inte besökt ännu. Åhh det kommer verkligen bli så himla roligt :)

Jag längtar efter er!




Bästa på länge



Jag hade glömt hur mycket jag älskar Maroon 5, men när jag såg att dom släppt en ny skiva så blev jag påmind så det smäller om det. Hela skivan är helt underbar och jag Spotifyar sönder den om dagarna kan jag lova.

Smakprov kanske?


Tur i oturen



Jag gick och la mig runt två i natt, så när jag vaknade avmig själv kl 6 så tänkte jag att "aldrig i livet att jag går upp nu". Så jag tvingade mig själv att sova ett tag till, och när klockan var halv nio så tänkte jag att jag kunde tänka mig gå upp iallafall. Tyckte att det var lite konstigt att städfirman var hör så tidigt en söndagmorgon.
Möter Elin i hallen och påpekar detta, då informerar hon mig om att klockan är halv tolv och ingenting annat.
Inte ´konstigt att jag kände mig färdigsoven kl "6" i morse haha.

Men tur i oturen är ju att mitt batteri i alarmet tog slut en söndag, det tackar vi för :)

Nu gymmet och simma en stund, har just ätit frukost i sängen så ikväll kommer det vara crispbread(nästan som knäckebröd, men inte samma :( ) i hela sängen.

Off I go!

Allt möjligt


Har ju varit kass på att lägga upp bilder på sista tiden, så nu tänkte jag göra ett ryck :)

 

1. Mitt i smeten 2. Tre tjejjer som uppenbarligen tror att dom är tre meter långa ungefär.

 
3. En känd tavla 4. Mitt i smeten

 
5. Släpp inte lös mig på marknader, det var den månadens budget(höhö)
6. The och öl på ett av favvoställena, Turf Tavern.

 
7. Våran innegård, Jag, Maria och kundvagnen. Var inte oroliga, vi har lämnat tillbaka den.
(inte enbart för att vi ville ha kvar vårat pund som va i den)
8. Spansk middag i huset.

Några bilder har jag kanske lagt upp förut, kommer inte riktigt ihåg.
Men det kommer mera, kanske i morgon :)

Konstiga sammanträffanden

I dag när jag var på väg hem från gymmet så gick jag och tuggade på ett äpple. Äpplet var så stort så det tog mig hela vägen från centrum till huset att äta upp det, det tar ca 25 minuter att gå. En annan beskrivning på hur stort det var är att det hann bli brunt medans jag åt på ena sidan av äpplet.
Galet, jaja, det var inte det jag skulle skriva.

Medans jag gick och tuggade på mitt äpple så tänkte jag på att det smakade trädgårdsäpple, det är mycket godare än vanligan köp-äpplen tycker jag iallafall. Så tänkte jag att om jag skulle plantera ett träd skulle jag vilja åka på äppelmässa för att få det allra godaste äpplet i min trädgård.

När jag kommer hem går jag in på internet, och vad ser jag:

Lustigt!


WOW



Alltså, wow, om ni har sex minuter till övers tycker jag ni ska titta på den här killen :)

RSS 2.0