Dag 4 [Första skoldagen]


Idag har det varit en bra dag, gick upp i bra tid i morse så jag kom i väg till skolan i bra tid, nästan för bra tid haha. Väl på skolan fick vi göra ett muntligt och skriftligt test där vi fick kolla vilken nivå vi ligger på för att få ut så mycket som möjligt av det hela. Det gick bra för mig tycker jag och nu ska jag läsa advanced english i två veckor innan min förberedelsekurt börjar. Det är uppdelat i general english och speaking and listening.

Men nu har jag ett litet dilemma, läraren som jag har trodde att den kurs jag ska läsa efter det här kanske skulle bli för lätt för mig om jag läser advanced nu. Så alternativet är att jag gör ett test för den svårare nivån av engelska. Vilket(om jag klarar det provet) antagligen skulle vara en större utmaning, men kanske också väldigt kämpigt. Jag ska göra provet i morgon tänkte jag så får vi se hur det går :)

Idag har jag även träffat en jättebra dansk tjej, Signe, som jag har hängt lite med.
Hon ska läsa på universitetet om någon vecka men hon känns som en sån person som man absolut kommer ha kontakt med iallafall! :) Och det är verkligen jättebra att ha någon att babbla med, snacka om att jag får öva på min engelska!

Sedan hängde jag med en tysk som heter Maximilliam(om jag har fattat det rätt haha) han kan verkligen ALLT om England och Oxford så han var min privata guid runt Oxford efter skolan idag. Vi satt i solen utanför Christ Church och pratade om ditten och datten.

Och tro det eller ej, jag fick behålla det bättre rummet! :)
Så nu har jag äntligen plockat upp min resväska, ljuvligt var ordet.
Mitt enda lilla problem just nu är att tvättmaskinen inte fungerar och att det varannan dag bubblar till i handfatet i mitt rum så det luktar avlopp. Men jag har konstaterat att det antagligen är för att det inte används så mycket.
Så va tror ni proffs, här är mina ideér:

* Använda handfatet lite då och då så vattnet i vattenlåset byts ut, då det antagligen är det som stinker
* Köpa något giftigt medel och hälla i
* Plocka isär skiten och riskera att inte få i hop det igen

Och sist men inte minst min och Kristins Briljanta ide, fylla upp avloppet med tvål så att om det bubblar upp så kommer det åtminstonde tvålarom.

Va tror ni? :)

Dag 3 (100830) Krångel



I morgon är det dax för första skoldagen. Men det överskuggas av att det strular lite med vilket rum jag ska bo i här i huset. Och jag kan inte slappna av och njuta förrens det är klart. Rummet jag egentligen skulle ta luktade mögel och avlopp(inte lite heller), och ni som känner mig vet kanske att mitt luktsinne inte är att leka med. Hade det gällt ett par dagar eller t o m ett par veckor hade jag kanske(KANSKE) kunnat stå ut, men jag tänker inte bo i stanken i tre månader. Fick tillfälligt ta ett annat rum men dom kunde inte garantera att jag skulle få fortsätta bo i det rummet. Mådde dåligt hela jag av det andra rummet så det funkar bara inte.

Så i morgon ska jag prata med skolan om det hela så får vi se vad som säger, jag kan ju tycka att dom bör prioritera mig som ska bo här över tre månader mot någon som ska bo här ett par veckor.

Jag håller på att förberede mig med min ordbok och slår upp ord som mögel, avlopp, luftvägsproblem och alla möjliga trevligheter. Självfallet hoppas jag att dom är medgörliga iallafall, men det är inte så roligt just nu och leva i en resväska. Jag vill ju göra mig hemmastadd så gott det går liksom.

Nu ska jag forsätta läsa Twilight, som verkligen inte får ta slut. Aldrig någonsin!
Eller förresten, en kopp the först, har ju köpt mig en alldeles egen temugg idag.
Och för att fira det hela så köpte jag även lite mer te, fläder och björnbärssmak. Mmmm!

Bildkavalkad





1.  
2.  
3.  
4.  
5.
6.


1. Stället jag sov på första natten
2. Se ovan
3. Gatudetalj
4. En fin icke-dörr
5. Finaste ringklockan jag någonsin sett
6. Lite fika innan jag gav mig av till permanenta boendet


Nemen!

Visste ni att det växte hasselbackspotatis på träden i Englandet?
Fantastisk, tänk på vad man lär sig när man är ute på äventyr.





Holiday

I morgon är det röd dag här i landet så därför börjar skolan på tisdag, just so u know ;)
Så det är DÅ ni ska hålla tummarna :)

Mitt hjärta


"There's no combination of words
I could put on the back of a postcard,
No song that I could sing
But I can try for your heart,

Our dreams, and they are made out of real things,
Like a shoebox of photographs,
With sepiatone loving,

Love is the answer
At least for most of the questions in my heart ,
Like why are we here? And where do we go?
And how come it's so hard?

It's not always easy,
And sometimes life can be deceiving,
I'll tell you one thing, its always better when we're together"



Dag 2 (100829)

Nu är jag i studenthouset som är ungefär vad jag hade förväntat mig, lite sjabbigare men det duger :)
Oxford är verkligen jättefint i övrigt så det väger upp det hela ;)

Rummet jag skulle ha luktade avlopp och var allmänt otrevligt så jag fick till det att jag fick sova i ett annat rum till att börja med två dagar. Och i det här rummet kändes det spontant mycket bättre. Så skulle det mot förmodan vara så att jag inte får behålla det efter två dagar så måste jag absolut göra någonting åt saken så dom tar mig på allvar. Det andra rummet var ett stort NO NO. Men det jag är i nu känns hundra gånger bättre.

Har hälsat lite smått på dom andra som bor här, om jag tycker min engelska är kass så var jag ju toppen i jämfört med många av dom andra iallafall. Många har bott här ett tag så jag längtar tills det kommer lite fler nya som jag :)

Var precis iväg och letade mig lite mat att bunkra upp med. Och jag hade ju ställt in mig på att den mesta maten här inte är så bra och det var verkligen en kamp att få ihop två kassar med någorlunda hyffsat billig och BRA mat.

Ska väl gå ner och göra mig en smörgås om ett tag.

Första dagen del 2 (100828)

Lite senare....
Var ut och fotade i en mysig park här i närheten, det kom en man och sa att jag hade en fin kamera. Sedan ville han visa mig runt och visa några fina ställen, en kyrka bland annat. Det var liksom några äldre delar som var englands version av k-märkta. Sedan tipsade han väl om tusen andra ställen som jag kanske kommer ihåg namnet på ett av dom. Men det var ju trevligt att han tog sig tid att visa mig runt lite. Jag blev ju lite skeptisk när en äldre man kommer och vill ge mig fotograferingstips, men jag gjorde en avvägning och bedömde att om han skulle bli personlighetsförändrad och otrevlig kunde jag ta hans dramaten och slå honom i huvudet med :) Lika streetsmart som Tyko?

 Sedan kom det en man utan tänder och frågade vart john Radcliff sjukhuset låg någonstans, och det lustiga var att jag hade passerat det för en stund sedan så jag visste haha!
Första dagen och man får redan peka folk i rätt riktning ;)
Efter det såg jag en söt tant med en hund som jag var tvungen att hälsa på. Hunden hette Lucky och tanten blev så glad när jag sa att hunden var fin.

Nu ligger jag hemma i sängen och har druckit varm choklad som fanns i mitt lilla rum och tittar på morden i midsommer. Ska väl dra mig ut och äta någonting om en stund.


Första dagen del 1(100828)

O.H

M.Y

Vilken start!
Resan till Arlanda var verkligen inte rolig, satt med en klump magen hela tiden eftersom jag visste att jag snart var tvungen att säga hejdå till världens finaste Oskar. Väl framme så gick allting smidigt med incheckning och bagage incheckning. Fick skäll för att väskan var för tung men slapp betala extra. Pjuuu. Sen när det var dax att säga hejdå så vart klumpen i magen till tårar och jag fick stå där och gråta inför alla människor, men det kändes liksom inte som att det spelade så stor roll just då. Vi vinkade hejdå och Oskar fick order från mig om att inte stå och vänta tills jag hade gått igenom säkerhetskontrollen för det skulle bara innebära att jag sprang tillbaka och klängde på hans ben eller liknande. Väl på planet så hamnade jag bredvid en trevlig man som hade en smärre fascination för flygplan. Han skulle åka till London och vidare till Paris bara för att få flyga världens största flygplan för persontrafik. Sedan skulle han jobba igen på måndag, han kunde allt om flygvärlden så efter att jag läst klart andra Twilight-boken, småpratat med flygnissen och druckit the så var det dax att kliva av.

 Jag kom fram till bagagebandet och i samma stund kommer min väska rullande, då släppte restrerande klumpen i magen och ersattes av en skön känsla istället. Letade och frågade mig fram till buss centralen och hittade på en buss till Oxford som skulle åka om sju minuter. Världens trevligaste busschaufför som hjälpte mig med vart jag bäst skulle kliva av och tipsade om ett bra matställe.

 Väl framme så började jag traska mot guesthouset och här blir det ju lite intressantare.

Jag plingar på och då öppnar en asiatisk man. Har ni sett Indiana Jones med den lilla kinesiska pojken som kör bil med träklossar på skorna? Tänk er honom 50 år senare. Totalt speedad drar han in min väska och börjar prata någonting om att jag ska bo på ett annat ställe, och varför det var så det fattade jag inte riktigt ärligt talat. Hans engelska var ungefär lika fin som ovannämnda karaktärs. Han blir överlycklig när han får veta att jag är från Sverige och berättar att han varit där förra året, och i Norge, men det gillade han inte för vägarna var så smala så man fick köra så sakta. Han plöjjer in min väska i sin bil för han skulle skjutsa mig till stället där jag skulle bo på. Han kör som en biltjyv, som att det inte är läskigt nog att åka på fel sida av vägen?!

Väl framme är det ingen där, han plingar, slår i postluckan och kikar in genom fönstren.
Tillbaks till startstället igen, han erbjuder mig en kopp kaffe medans vi väntar på ett hon som har det andra stället ska komma hem. Men jag bestämde mig för att ta en sväng runt faggorna istället. Satte mig på ett fik och käkade en smarrig macka och bara njöt av tillvaron, helt otroligt att jag kunde vara så lugn fast världens mest förvirrade människa skulle styra upp mitt boende för natten haha.

Gick iallafall tillbaka efter en stund och då var det dax att åka tillbaka igen till det andra stället. Han missar nästan avfarten men vad gör det när man kan göra en u-sväng upp på trottoaren? Tack gode gud så öppnar en snäll dam den här gången och ser jätteförvirrad ut över att jag ska bo där. Men tillslut har dom kommit överens och snälla Sue gav mig ett jättemysigt rum som antagligen var mycket mysigare än känslan jag fick hos Indiana Jones nissen.

Han ville skjutsa mig till Student Houset i morgon men jag lyckades nog övertyga honom om att jag skull ta bussen iallafall. Det får räcka med dom bilfärderna han bjussade på tidigare.

Men han lämnade sitt mobilnummer för säkerhets skull haha. Nu ligger jag i den otroligt fluffiga sängen och klurar lite på vad jag ska hitta på, om jag ska vila en stund eller traska en stund med kameran.

Det är jättefint väder och solen är vam och skön. Slumpen är ingen tillfällighet eller va säger du mamma?
Tack snälla för att jag slapp bo i det andra huset! :)


F.A.I.L



Väskan som inte riktigt är färdigpackad väger just nu 23 kilo, eftersom jag inte är sådär superdupersugen på att betala 60:- extra per kilo extra bagage över det tillåtna så måste jag nog omstrukturera det hela.
Alternativet är ju att ha på mig fyra lager kläder i morgon...hmm....

Nu ni



Jag vill bara informera om att jag nu ca 15 timmar innan incheckningen stänger har börjat packa min väska.
Har t o m hämtat ner väskan från vinden. Ready, steady, GO!

Ska bara fortsätta tvätta under tiden ;)

Fick ett sms tidigare om att jag kunde checka in via sms, va är det är för moderniteter?
Jag känner mig som Agda 89 när det gälelr sånt här.
Men dagens viktigaste är avklarat, earplanes är inköpta.

Och tack, tack världens bästa familj för att ni lugnar ner mig när hjärnan går i 190.
Snälla Snälla världsbästa ni!

Back to the packoff(kickoff liksom hihi)

Sneakpeak


Tänkte bjussa på några bilder på världens finaste skolväska.

   

Erkännande


Det är nu två dagar kvar till avfärd, eller ja, en och en halv dag kvar tills dagen D så att säga.
Och jag har fortfarande inte ens hämtat resväskan från förrådet. Jag tror mitt undermedvetna tycker att det blir alldeles för verkligt om det är dax att börja packa, så därför drar jag på det in i det sista. Men jag skjuter ju mig själv i foten, eftersom jag måste packa allt i morgon blir det antagligen mycket drygare. A well...

Så eftersom jag har så mycket tid över eftersom jag ignorerar packandet ska jag nu göra mig iordning för att dra in och dricka någon öl med mina working pal´s.

Pssst.
Evelina 26 år har idag starwars-plåster på fötterna, tips, gå inte till affären i träskor, det gör ont
efteråt.

Tisdag

Idag är det tre dagar kvar tills det bär av, och jag ignorerar fortfarande att det vore väldigt bra att börja packa.
Spenderar dagarna med att läsa och klappa katterna istället.

Jag hinner packa, sen,  ;)

Honey, im home!

Efter en super mysig vecka på Rhodos med några av dom bästa jag vet så är jag nu hemma, grisrosa och med lock för öronen som gör mig lite smått döv. Ömsar skinn som en större leguan också ungefär haha.

Vi har mest slappat på stranden, plaskat i havet och letat fiskar och läst massa böcker.
Precis vad jag behövde för att skringra tankarna inför vad som komma skall, vad som behöver göras och planeras.

Men det var skönt att komma hem som vanligt, hann ju med att sakna både Oskar, missarna och lägenheten löjligt mycket redan frammåt torsdagen ;)

Nu är det en fullspäckad vecka framför mig, jag tänkte börja med det viktigaste i morgon...
Fylla på mp3spelaren med musik hihi.

Jag kommer antagligen bli gråhårig på köpet eftersom jag är i princip helt utan tålamod när det gäller mig själv och saker som tar lång tid(gäller det andra är mitt tålamod i princip oändligt haha).

Ladda batterierna



Dagen har spenderats på en brygga i en tjärn där jag fyllt på batterierna med sol, skratt och grillad korv. Så nu finns det ingen plats för oro och nervositet längre, pricken över det berömda i:et blev att jag drog upp en jättefin regnbåge. Var stoltast i världens tills Oskar var tvungen att bräcka mig och dra upp en mycket större, hympf!

Nu är kinderna rosiga av solen och jag ska ta mig en tur till Gävle, måste fylla på skolförrådet lite grann och växla pengar. Jag åker ju faktiskt till Rhodos på söndag ;)

Nu börjar det


I natt drömde jag att jag var jättesen till flygplatsen och körde i 180 för att hinna i tid, för att upptäcka att det var tre dagar för tidigt. Jag som varit så cool-lugn fram tills nu, nu visar det sig, men nervösa sida. Damn!

Nu ska jag klappa katten en stund, om ni har tur kanske jag lägger upp en bild på mina fina börja-skolan-saker.
Jag kände mig som sju år igen när jag stog inne på Åhlens och valde vilket block som var finast och vilka pennor som matchade bäst till haha.


Min skola


http://www.british-study.com/

Den här skolan kommer jag hänga på i Oxford, tänk va grym jag ska bli på engelska minsann!
Skolan har olika aktiviteter varje månad som man kan följa med på om man vill.
Allt från pubkvällar, picnic i parken och filmkvällar, härligt va?

Kikade precis på en film där man fick kika på lokalerna.
SPÄNNANDE!

Okej nu börjar jag bli nervös på riktigt haha

RSS 2.0